Sunday, November 6, 2016

Kirja-arvio: Puikkomaisterin Lapaskirja


Monille jo tutuksi tullut Tiina Kaarelan Puikkomaisterin Lapaskirja tuli Kutomoon arvostelukappaleena Moreenilta ja podcastissahan tästä oli jo puhettakin aiemmin. Mutta olisi ajatus turista asiasta tarkemmin vielä blogiinkin.

Puikkomaisterilta ilmestyi ensin Sukkakirja ja nyt tekeillä on ilmeisesti myös Pipokirja eli koko sarja. Lapaskirjassa on 22 ohjetta joista jokainen iloittelee kirkkailla väreillä ja on tehty nimenomaan kaupunkioloihin eli ohuehkoista langoista mitä itse arvostan kovin.


Useassa mallissa on käytetty kirjoneuletta mutta myös palmikkoa ja muita pintaneuleita löytyy kirjasta. Sanoisin, että kirja sopii uskaliaalle aloittelijalle tai jo pidempään neuloneelle, ohjeet on kuitenkin hyvin kirjoitettuja joten niistä on helppo neuloa vaikka esim kirjoneule olisi uusi asia. Ja itse uskon vahvasti siihen, että jos osaa neulomisen periaatteet niin selviää kyllä vaikeammastakin neuleesta kunhan keskittyy ja ottaa rauhallisesti.

malli: Jaana  
Yksi mistä pidän kirjassa kovin on, että kirjassa on merkittynä tarkat kulutukset eli jos ajattelee neuloa jämistä niin on helpompi haarukoida omasta varastostaan sopivia keriä. Jämäprojektiksi omiaan olisi esimerkiksi ylläolevassa kuvassa olevat Jaana-kämmekkäät jotka ovat yksi suosikeistani kirjan ohjeista.

malli: Aila
 Lapasten lisäksi kirjassa on ihanat Aila-käsineet jotka ovat omalla to do-listalla sillä ehdottomasti kaipaisin omaan käsinearsenaaliin sormikkaita. Mutta kun ne sormet on niin tyhmiä neulottavia!

malli: Ailan Sormettomat
Ailasta on myös sormeton versio jossa rakastan värivalintaa suuresti. Muutenkin kirjan värivalinnat ovat ihanan raikkaita ja kirkkaita. Kirjassa on käytetty Suomesta helposti saatavia lankoja mikä on iso plussa. Kirjan kuvitus on kaunis ja kokonaisuudessaan kirja on hyvin tehty. Henkilökohtaisesti pidän siitä, että koko ja yleinen olemus on sama kuin aiemmin ilmestyneessä Sukkakirjassa.

malli: Henna
Koska meillä harrastetaan Pokemon Go:n pelaamista, Henna-lapaset on varmasti menossa puikoille kohtapuoleen. Taidan tehdä kumpaankin kyllä normaalin peukalon ja jättää vain tuon etusormen "aukon". Kirjan neuleethan ovat saaneet nimensä Puikkomaisterin läheisten mukaan mikä on mielestäni ihana idea.

Malli: Miia

Kirjan kuvat ovat selkeitä joista on helppo katsoa, että miltä mallineuleen tulisi näyttää. Kuvat ovat tarpeeksi isoja ja yksityiskohtaisia.


Kokonaisuudessaan Puikkomaisterin Lapaskirja on hyvä kokonaisuus josta jokainen lapasneuloja varmasti löytää oman suosikkinsa. Kirja on kaunis ja sitä selailee mielellään, ihan vaikka vain kuvia katsellakseen. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen!

Kirja saatu kustannusyhtiö Moreenilta.

No comments: