Saturday, September 10, 2016

Mainos! Lanitium ex Machinan ja KVG:n Pop up-kauppa 24.-25.9. Helsingissä!

Lanitium ex Machina ja KVG Woolworks järjestävät Pop Up-kaupan Helsingin Kaisaniemessä (Vilhonkatu 4) 24.-25.9.2016 ja me saimme kunnian tehdä heidän kanssaan yhteistyötä puffaamalla tätä tapahtumaa!

Pop up-kauppa on avoinna klo 9 - 18 ja paikalla on sekä upeita käsinvärjättyjä lankoja että kehruukuituja. Paikalle voi jäädä myös neuloksimaan loungeen josta löytyy myös kahvia ja pientä purtavaa!

Mutta mikäli et pääse paikalle niin sinulla on silti mahdollisuus saada käpäliisi KVG:n kauniin kaunis vyyhti fingering-vahvuista sw BFL:ää! Arvomme kuvassa esiintyvän kaunokaisen niiden kesken jotka kommentoivat tätä postausta 24.9. klo 12 mennessä. Toivoisin teidän vastaavaan kysymykseen: Oletko neulonut tietyn rotuisten lampaiden villaa ja jos et niin mitä rotulankoja haluaisit kokeilla? Kainuunharmasta, texeliä, bfl:ää, merinoa? Onnea matkaan!

44 comments:

Heli Tapaninen said...

Olen neulonut merinoa ja Suomen lampaan villaa, ja haluaisin kokeilla muitakin.

Anonymous said...

Mielenkiintoinen kysymys. En neuloessa kyllä aina mieti materiaalia erityisen tarkkaan, paitsi jos kyse on merinosta. Kainuunharmas kyllä kiinnostaisi. Olen joskus neulonut suomalaista värjäämätöntä villaa jossa tuntuu villan rasvaus. Ihanan värinen tämä kerä!
-raverlyssa ruskanlehti

Chamoisee said...

Elin viime vuoteen saakka kuvitelmassa, että on vain villaa, joka tulee lampaasta. Ja yleensä se villa on 7veikkaa. Sitten sain lahjaksi Onionin nokkoslankaa ja hurahdin sekä lankoihin että neulomiseen kunnolla. Nykyään neulon lähinnä merinosta. Kesällä sivistin itseäni googlella, että sekin tulee lampaasta. BFL on seuraavana kokeiltavana listalla.

Monica said...

Yyh, täältä on pitkämatka kaikkeen kivaan tapahtumaan. Merino on ollut pitkään suosikki, BFL:ää olisi kiva saada kokeilla ja oikeestaa kaikkea muutakin kunhan ei ole karheaa. En ole koskaan miettinyt rotuja sen kummemmin, olisi kiva tutustua aiheeseen enemmän.

Neulisti said...

Uuh! Arvontavoitto sopisi paremmin kuin hyvin langanOSTOlakkolaiselle. :) Texel on tyystin kokeilematta ainakin.

Jessika said...

mukana arvonnassa. En mä tiedä mitä rotuja olen neulonut :D

Taija Rantala said...

Olen neulonut merinoa ja kainuunharmasta, muut ihanuudet on vielä kokematta! Neuleinto on piiiitkän tauon jälkeen nousussa, mikä on huikeaa.

Taija Rantala said...

Olen neulonut merinoa ja kainuunharmasta, muut ihanuudet on vielä kokematta! Neuleinto on piiiitkän tauon jälkeen nousussa, mikä on huikeaa.

IJ Happydays said...

Lähinnä merinoa tulee neulottua. Bfl ja texel vielä testaamatta...kovasti kyllä kiinnostaisi. Ekat suomen lampaan villat olisi ostettuna mutta en ole vielä aloittanut.

Ryyni said...

Oi nam tätäkin vyyhtiä! KVG on kokeilematta, joten olispa kiva voittaa. Merino ja bfl on mulle tuttuja ja tykkään neuloa molempia. Texeliä tai kainuunharmasta en ole tainnut kokeilla.

Anna said...

En ole kokeillut montaakaan, mutta erikoisin lienee Saksasta tuliaisiksi tarttunut Alpines Steinchaf. Siitä tuli ihkut lampassaapassukat! On muute lämpimät...

Lankakeiju said...

Merinoa olen kokeillut ja BFL minulla löytyy stashistä, mutta en ole vielä keksinyt mitä siitä tekisin. Kainuunharmasta ainakin olisi kiva kokeilla.

Susanna Maalta said...

Merinoa olen neulonut, muita lueteltuja muistaakseni en. Kaikkea uutta on aina kiva kokeilla.

Anonymous said...

Olen kokeillu kaikenlaista, ja ajatuksena olis kokeilla kaikkia rotuja WoW:n valikoimasta. Eli ensin kehruu ja sitten neulominen. Saattaa jäädä haaveksi, mutta onhan ainakin joku päämäärä tässä kehräämisessäkin.
t: riina

Sinikka said...

Merinoa olen neulonut.KVG on kokeilematta ,joten olisi tosi ihana voittaa.

Anonymous said...

En ole varma mitä laatuja olen neulonut, yleensä perus novitaa & dropsia ja joskus harvoin jotain "hienompaa". Toki kiva olis päästä kokeilemaan :)

Hinnu (ravelryssä)

Anonymous said...

Olen neulonut kaikki kerät, mitä olen käsiini saanut, tietämättä välttämättä tarkemmin mitä ne ovat. Merinoa haluaisin kokeilla!

Anne-Marie
(anne-marie.laine@huhtamaki.com)

Drucilla said...

Perusmerinot ja alpakat on testattu. BFL on vielä kokeilematta, samoin myös kainuunharmas. Ostin ensimmäisen BFL-vyyhtini Lanitium&KVG Popup-kaupasta pari viikkoa sitten ja tuolla se nyt stashissa kuumottelee. Samoin KVG:n sukkalangat odottavat puikoille pääsyä. :)

Memma said...

Merinoa olen neulonut, bfl:stä olen vasta vähän aikaa sitten kuullut ensimmäisen kerran, mutten ole sitä neulonut. Kainuunharmaasta tai texelistä en ole ikinä kuullutkaan :D

Ilona said...

merinoa ja kainuulaista neulottuna, bfl kiinnostaisi

Anonymous said...

Merinoa olen kokeillut niin bfl en ole viel kokeillut ja siitä olen vasta näin vasta ikään kuullut. hiirulainen90@gmail.com

Tervakettu said...

Neulonut olen merinoa, alpakkaa, suomenlammasta ja kainuunharmasta. Kainuunharmas oli kyllä ihanaa, niin rouheaa ja kuitenkin pehmeää. Kivan fiiliksen ja langan miellyttävän tuntuman takia neule siitä valmistui hirmu nopeasti. Pitäisikin hankkia sitä lisää.

Saija Nieminen said...

En ole neulonut mitään rotulankaa :/ Merinoo saattaa olla laatikoissa, mutta en ole siitäkään varma... Neulesanasto on sen verta outoa, että en edes tiedä mitä noi termit tarkoittaa :/ Merinoo kehutaan niin pehmeäksi että sitä olisi kiva neuloa :)

Elina said...

On tullut testailtua monenlaisia rotuja, neuloen ja keräten. Seuraavaksi haluaisin neuloa kainuunharmasta ja polwarthia😊

Anonymous said...

Nyt juurikin eilen,ihka ekaa kertaa neulon merinoa. Olen neulonut vaan novitaa,koska niin en tiedä,oon sentäs jo yli kuuskymppinen.
Mitäs rotua se merino on🤔 Jospa sitä vielä....

Hanne said...

Olen neulonut nuista vain merinoa! Se onkin mukavan pehmoista. Ja tekisi mieli kokeilla sitä kainuunharmasta että kutittaako se kuin paljoa. Bfl on myös kokeilulistalla. :)

Talvi said...

Olen sekä neulonut että kehrännyt rotulampaiden (:D) villaa. Merinoa tietysti, BFLää, Polwarthia, norjanlammasta, suomenlammasta, shettistä. Stashistä löytyy nöttösiä kainuunharmasta, mutta sitä en ole vielä muuten kokeillut. Ahvenanmaanlammas ois haaveena, sitä kun jostain sais.

Ja ihan huippuparasta, että KVG värjää taas ja Katin lankoja/kuituja saa parin vuoden tauon jälkeen. :)

Riikka said...

Olen neulonut merinoa ja alpakkaa. Laatikoista löytyy suomenlampaan villaa ja myös jotakin virolaista rotukaveriaan, niistä en vielä ole tehnyt mitään. Haluaisin kokeilla tuota bflää ja kainuunharmasta!

Lammas said...

Merinoa olen neulonut, mutta muuten en ole paneutunut kovin hyvin tähän rotuasiaan.

her said...

Merino on ihan vakkari, BFLää on tullut käytettyä jonkun verran myös. Texel, kainuunharmas ja Polwarth on ainakin kokeilematta.

anniveikko. said...

Merinoa olen neulonut paljonkin, ja BFL.stä yhden vauvanpeiton. Aivan ihanaa tuo BFL! Tarpeeksi pehmeää vauvojen herkälle iholle mutta myös tosi kestävää.

Merinoon minulla on vaikeampi suhde: aivan ihanaa neuloa mutta 100% merinolanka nyppyyntyy mielestäni tosi helposti. Vahvikkeella toimii ehkä paremmin, vaikka pehmeys vähän kärsii.

Anonymous said...

Merinoa ja bfl:ää ainakin ja kainuun harmasta. Varmaan sitä ja tätä ja tuota myös, ei vaan nyt tule mieleen. Jakki mulla ois laatikossa, sitä pitäis muistaa kokeilla. (Vaikka se nyt ei sinänsä ollut kysymys ).
-aura83-

Anna-Mari said...

Merinoa ja kainuunharmasta - kumpaakin neuloin ja neuloisin edelleen mieluusti. Texeliä olisi kiva kokeilla.

iibis said...

Olen neulonut merinoa ja BFL:ää on stashissa odottamassa. Vironvillasta en tiedä onko se jostain tietystä lammasrodusta lähtöisin. Merino ainakin on toistaiseksi ollut riittävän pehmeää eikä kutita, ihana ahaa-elämys oli joskus muinoin se että aidot villapukineet voikin olla sellaisia mitkä ei kutita! Texelistä en ole kuullutkaan, polwarthista ehkä jotain olen lukenut mutta en ole päässyt hiplaamaan.

Anonymous said...

Olen neulonut edellä mainituista vain merinoa. BFL-lankaa löytyy muutama vyyhti varastosta ja vielä on mietinnässä mitä niistä langoista tekisin. Polwarth on ihan outo, sitä olisi ainakin kiva kokeilla.

KVG:n langat ovat itselleni outoja, en ole koskaan päässyt edes hypistelemään ko. lankoja. Olisi siis ihana voittaa tämä vyyhti!

Maani

Megi said...

Merinoa tiedän neuloneeni ja käytänkin sitä pehoista ja kutittamatonta vaativiin töihin. Muutoin tietääkseni olen kokematon muista roduista. Kotimaisia perinne/maatiais rotujen villaa olisi kyllä hieno päästä kokeilemaan, koska llen kuullut niidenkin olevan pehmoisia ja kutittamattomia.

rust said...

En oo juuri neulonu tai kehrännyt muuta kuin merinoa. BFL:ää haluaisin testata, sekä lankana että kuituna, koska sitä kaikki kehuu.

P.S. Tuo lanka on ihan mun värinen... :)

adeve said...

Böffi on toistaiseksi suuri rakkauteni langoissa. Polwarthista olen tykännyt kehrätessä, mutten vielä päässyt neulomaan (mitä? Pitääks niitä omia kehruita neuloakin?) ja kainuunharmas on edelleen haaveissa

Meeri said...

Bfl ja merino on mun suosikit. Polwarth kiinnostaisi kauheasti kokeilla, oon tainnut sitä Lanituimin kojulla hiplata kesällä. Oli pehmeää.

Emilia said...

Mä olen neulonut lähinnä novitan ja dropsin langoista, enkä ymmärrä muista juuri mitään. Tuo vyyhti on kyllä tosi kaunis:)

Jutta said...

Herkkäihoisena olen neulonut aika paljon merinoa, se on mukavan pehmeää ja kutittamatonta. BFL on ihanan rouheaa, ihan suosikkini! Erityisesti haluaisin kokeilla kainuunharmasta ja polwarthia. :) Taitaisin tarvita sponsorin näitä haaveita toteuttamaan :D

stricker said...

Mä oon neulonut kai vain merinoa, mut haluaisin neuloa ihan kokeilumielessä kaikkia erilaisia rotuja. Langoissa taitaa oll Kainuunharmasta, mutta siis vielä nlomatta ja kehruukuiduissa varmasti ainakin BFLää, polwarthia ja joitain muitakin, mutkun jonkun pitäis ne ensin kehrätä, jotta pääsis neulomaan 😄

Mari said...

Olen neulonut merinoa ja suomenlampaanvillaa, kainuunharmasta ja ahvenanmaanlammasta odottaa varastossa. Kiinnostavimpia ovat nämä kotimaiset rodut ja tuota ahvenanmaanlammasta onnistuin vielä saamaan ihanan pehmeänä karitsanvillana.

Langanlumouksen Mona said...

Olen neulonut merinoa, kehrännyt olen BFL, falkland, polwarthia mutta en vielä ole kerennyt neulomaan ja kokeilemaan :D eli taitaa merino olla mun extreme kokeiluni neulonnassa :D