Thursday, July 28, 2016

Taalanmaanhevoset karusellissa

Joskus mallit vaan kolahtaa heti kuin metrinen halko. Niin kävi esimeriksi Karusellen-myssyn kohdalla kun PomPom viime syksynä ilmestyi ja näin tämän siellä. Kun sitten olin Paraisilla, huomasin ilokseni, että Päivillä oli tämä lehti ja neuloin tämän siellä!

malli: Karusellen
lanka: De  Rerum Natura Gilliat, 72 g
puikot: 3,5 & 4 mm
Rakastan älyttömästi Taalainmaanhevosia joten kun näin tämän mallin, oli aika selkeää, että tahdon neuloa sen. Ohjeessa oli käytetty Brooklyntweedin Shelteriä ja 4,5 mm puikkoja mutta päätin olla rohkea ja tehdä isomman koon inasen ohuemmilla puikoilla ja langalla.


Ja se onnistui mitä parhaiten! Ehkä jopa inasen iso on hän mutta toisaalta, ei haittaa lainkaan, että lörppää vähän. Rakastan näitä värejä ja miten ne toimii yhteen.

Malli oli hyvin kirjoitettu, jonkin verran tässä on tosi pitkiä langanjuoksua tuossa hevosen kohdalla joten jos arastelet niitä niin tämä ei välttämättä ole paras ohje sitten siulle. Itse käytin semmoista kirjoneuleohjainta ja sillä sai tosi nätit langanjuoksut sisäpuolelle! Ja niiden(kin) ansiosta tämä on varmasti tosi lämmin talvella.


Osallistun tällä sekä Koukuttajan Kootut-podcastin lempiväriKALiin että Yarniacs-podcastin Colors of Fall-KALiin jossa neulotaan siis Pantomen syksyn värejä joista tässä on spicey mustardia.


Vaikka eilen oli noin miljoona astetta liian lämmintä kuvata tätä, oli meillä silti kivaa Laikan kanssa. Tässä olin huolissani, että näkyyhän koko hevonen varmasti.


Lankana tämä Gilliat oli uusi tuttavuus, mallitilkun tein Ullaan talvella mutten sen enempää ole neulonut. Mutta aivan varmasti aion neuloa lisää! Ihanan rouhea mutta pehmeä, neuloontui kuin unelma ja käyttäytyi ihanasti kirjoneuleessa. Värikarttahan tässä on mitä herkullisin ja lanka on täysin Ranskassa valmistettua eli hyvinkin ekologista. 10/10 sekä ohjeelle että langalle!

3 comments:

Sude said...

Kaunis myssykkä ja varmasti lämminkin talvella.

Markka said...

RAKASTAAAAN!

enkulin käsityöt said...

Ihana malli ja kiva myssy.
Mukavaa viikonloppua.