Saturday, May 7, 2016

Jakso 11: Vink vink!


Ja kertokaa hei mitä mieltä ootte, haluatteko jatkossakin esittelyä Livboxista tai kirjavinkkausta ja mitä muuta! Hyvää viikonloppua ja neulehetkiä :)

Edit. Kyllähän ne linkit tulee, lisäilen tähän hissukseen eli kurkkikaa tänne takaisin jos kaipaatte jotain! Ja jos mä unohdan jotain niin kysykää, mä kyllä katon tän läpi vielä Laikan kanssa ja koitan muistaa lisätä ne mitä en oo laittanut alkunperin omiin muistiinpanoihin.

Valmista:
Laikan going Pinterest
Mauve Mtoto

Puikoilla:
Frozen Sugar (silver)
Tuin Almaz ja Laikan Almaz
Monkey
Amazing technicolor dreamsweater
Scarborough shrug
Enchanted Mesa

Uutta jonossa:
Volga
East coast girl

Katsottua:
Suomalaisten podcastit-ryhmä
Rva SilmuSolmu
Lankatarha
Ketunpesä 
Knitting in the mint green house
Alien vs Predator

Postissa:
Livbox

Kirjanurkka:
Tuulia Salmela: Neulo saumattomasti ylhäältä alas
Arne & Carlos: Neulo kesä kotiisi
Clare Youngs: Ihanat itsetehdyt laukut. 35 tyylikästä ja kaunista laukkua ja kassia kierrätysmateriaaleista
Sari Savikko (toim): Pienten pukimet. Nostalgisia neuleohjeita vauvoille ja taaperoille
Milja Kaunisto: Synnintekijä
Sally Green: Puoliksi Paha (trilogia, jatko-osat Puoliksi Villi & Puoliksi Vapaa)
Miina Supinen: Mantelimaa
Pauliina Vanhatalo: Pitkä valotusaika
Nadja Sumanen: Rambo
Camilla Läckberg: Leijonankesyttäjä
Christopher Browning: Aivan tavallisia rivimiehiä
Neal Adams: Batman odossey

Alan Bradleyn Flavia de Luce-sarja
Rick Yancey: 5. aalto
Suzanne Collins: Nälkäpeli-sarja
 Jarkko Vehviäinen: Kamala luonto
Brian K Vaughan: Saga
Kamut
Lassi & Leevi
  
Muuta mainittua:
Moonraker
Dodo-KAL
Apina-KAL
PaaPii
 Minivaihto
Succaplokki

5 comments:

Pia Marina said...

Kirjavinkkinurkkaus ois muuten hyvä juttu!
Kiitos ihanista langoista! Oli pakko vähän hehkuttaa omassa blogissa.

Mukavaa loppuviikonloppua 😃

Anonymous said...

Ihana video taas :) Pakko kiittää Laikaa nuortenkin masennuksen mainitsemisesta (vieläkin tuntuu useat ajattelevan että masennus on aikuisten ns etuoikeus). Toi kirjaesittely videon lopussa oli ihana ja oli kiva kuulla, että muutkin neulojat tykkäävät lukea! Jos lukeminen tuntuu joskus loppuvan kesken, yksi hätkähdyttävä nuorten romaani/pokkari on John Greenin kirjoittama Tähtiin kirjoitettu virhe.

Anonymous said...

Kiitos kivoista videoista. Mulla on viimeisin vielä katsomatta. Ja mun tarttis katsoa uudestaan ne , joissa on puhuttu Dodo kalista. Voiko sen aloittaa näin myöhemminkin? Ja pitääkö mun ostaa se malli sieltä ravelrystä ensin? Olen siis Seija Lahdesta. Olen 62 vuotias mummeli ja vasta viikko sitten löysin nuo podcastit ja katsellut niitä tuntikaupalla joka päivä, pihalla niin kauan kuin padin akku riittää ja sitten sisällä pöytäkoneelta. Mulle ei noi ravelryn kuviot ole kovin tuttuja, joten sitäkin tässä vasta harjoittelen. Tähän asti olen vain hakenut sieltä malleja. Ostin tänään Pitsistä ja Palmikosta lankaa Dodoon. Sitten pitäisi vielä keritä lanka vyyhdistä. Hyvää viikonloppua Sinulle! terkuin uusi neulekaverisi Seija

Laika said...

Tähtiin kirjoitettu virhe ja kaikki muutkin Greenin kirjat on semmosia mitä meillä viedään käsistä (ohan meillä kaikkia ruhtinaalliset yksi kappalekin kummallakin kielellä, suomeksi ja englanniksi), siltähän tulee uus nyt syksyllä ja varmaan käännetään jouluksi. Ite en oo lukenut ainuttakaan, mutta kovasti niistä on tykätty ja rohkenen suositella angstin ja rakkauden ystäville.

Mua on aina hämmentänyt, tuli nuorten mielenterveysjutuista mieleen, miten valtavasti amerikkalaisessa koulujärjestelmässä puhutaan Siepparista ruispellossa semmosena Erillllaisen nuoren kalkkiksia halveksivana tilityksenä, kun se on oikeasti paras lukemani kuvaus posttraumaattisesta stressireaktiosta. Lukekaapa tyypit se siitä kulmasta, niin johan mieli puhaltuu.

Seija said...

Kerro Tui lisää siitä Tuulia Salmelan Neulo saumattomasti ylhäältä alas. Mulla on ollut se kirja pari kuukautta, mutta en ole vielä päässyt neulomisessa alkuun. Haluaisin opetella tuon asian perusteellisesti. Ja kerro myös lisää Fish lips kiss heel kantapäästä. Onko siitä olemassa suomenkielistä ohjetta missään? Katsoin jo viimeisimmän videon. Kiitos siitä. Ja tuo kirjavinkkaus on hyvä juttu. Terkuin Seija Lahdesta.