Tuesday, January 12, 2016

Joskus hatuttaa

Perinteinen tilanne iski jälleen kun ilma viimein kylmeni, neulojalla ei ole sopivia asusteita. Oikeasti, miten näin voi käydä joka vuosi, kerta toisensa jälkeen! :D Tällä kertaa kyse oli enemmän myssyosastosta joten sillä aloitettiin.

malli: Deep woods togue
langat: Uinu Superb sock & Madelinetosh Merino light unicorn tails, 33g
puikot: 2,5 & 3,25 mm
Ensimmäisenä puikoille hyppäsi syksyn Knitscenestä kirjoneulepipo. Olen edelleen vähän arka neulomaan kirjoneuletta vaikka aina tykkään siitä kuitenkin. Vihdoin opin kesällä Tour de Sockissa myös pitämään lankoja oikein joten neulominen oli kivuttomampaa.


Ihastuin tähän malliin Ravelryssä ja tarvii sanoa, että en ihmettele miksi jotkut ovat neuloneet näitä jo useamman. Itsekin pohdin toisen neulomista, tällä kertaa taitetulla resorilla koska tähän en sitä neulonut kun murehdin langan riittämistä. Mikä oli turha murhe koska lankaa jäikin vielä. Uinun superb sock oli itselle uusi tuttavuus, ostin tämän vyyhdin oikeastaan Laikan joululahjasukkia varten mutta kun Doodleriin valittiin Laikan kanssa lankoja, kävi ilmi, että Laika kaipaa tämän kaltaista lankaa joten hän sai sen siihen. Itse nyysin jämät takaisin ja vieläkin mulla on 22 grammaa.

Pidin langasta kovasti, neuletuntuma oli ihana ja väri jumalaisen kaunis. Värit pysyivät hienosti pesussa tai no eucalan-kylvyssä. Suosittelen tätä lämpimästi! Tupsu on Tuumasta ja sopii tähän kuin nenä päähän!

malli: Bywater
lanka: Drops merino extra fine, 83 g
puikot: 3,25 & 3,5 mm
Seuraavaksi puikoille hyppäsi paksumpi pipo koska Deep Woods ei lämmittänyt melkein 30 asteen pakkasessa tarpeeksi. Bywater on ollut jonossa ilmestymisestään asti ja lankakin ostettuna lokakuusta. Loppujen lopuksi tämä neuloontui tosi nopeasti, parissa päivässä kehräämisen lomassa vuoden vaihteessa. Vuoden ensimmäinen valmistunut työ on hän!

Ollakseen näinkin pientä palmikkoa ja paljon kahden silmukan kääntöjä niin tämä oli joutuisa neulottava. Ohjeesta poiketen tein kahden silmukan käännöt ilman palmikkopuikkoa koska se nyt tuntui täysin turhalta nysväämiseltä. Hyvä tuli näinkin! Tupsu on jotain mysteerilankaa laikan varastosta ja laikan tupsupussista. Tykkään tästä tosi paljon, lämittää sopivasti eikä ole kuitenkaan esim sisällä kuuma. Suosittelen kumpaakin myssyä lämmöllä! :)

1 comment:

enkulin käsityöt said...

Nyt ei korvia palele. Upeat myssyt.