Saturday, January 10, 2015

Makkaralla!

Jo perinteisesti olen neulonut vaimolle joululahjaksi sukat. Tänä vuonna olin jopa ajoissa, sain ne pakettiin joulu aatonaattona 6 minuuttia ennen vaimon kotiutumista töistä!

Halusin jotain vähän erilaista ja muistin, että kun katselimme ohjeita yhdessä läpi, Laika tykkäsi Treppenviertel-sukista. Langaksi oli jo aiemmin valikoitunut Keesin Ultrasock jonka ostin Päivölästä ja se vaikutti hyvältä parilta tuon mallin kanssa joten se oli valinta.

Malli: Treppenviertel
Lanka: Keesi Durasock, 60 g
Puikot: 2, 5mm

 Lanka oli uusi tuttavuus ja täytyy sanoa, että hyppäsi heti suosikkilistalle. Pehmeä, hyvä käsituntuma ja kaunis väritys. Tämä väri teki tuommoista muutaman kerroksen raitaa mikä sopi malliin varsin kivasti. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan tätä.

 Malli on oiva, sopivasti pientä twistiä jotta neulomisessa pysyy mielenkiinto mutta näitä pystyi neulomaan katsoessa telkkaria, neuletapaamisessa ja mammalla mikä oli hyvä koska halusin neuloa ne salassa vaimolta.

Ainut tenkkapoo tuli kantapäässä mutta se ei missään nimessä ole ohjeen vika vaan tässä tapauksessa neulojan aivojen. En ole nimittäin mitenkään haka hahmottamaan asioita kirjoitetusta tekstistä ja näissä kantapää tehdään normiranskalaisesta poiketen. Aivo meni solmuun heti ja sitten päätin, että antaa olla, teen ranskalaisen koska jokunen muukin oli siihen päätynyt. Ja hyvä tuli.  


2 comments:

enkulin käsityöt said...

Kauniit sukat.
Mukavaa viikonloppua sinulle.

Veera said...

Pitääkin laittaa korvan taakse tämä ohje. Pitsittömiä, kivoja sukkaohjeita tuntuu tulevan hirveän vähän vastaan!