Sunday, October 21, 2012

Assarin lämmike

Meidän pieni hoitokoira Mauno on karkeakarvainen mäyräkoira ja rodulle ominaista on aluskarvan puute. Eli kun tulee syksyn tuuli ja sade, palelee pieni. Joten kiltti neulojatäti kaivoi Ravelrystä ohjeen ja aloitti pojalle puseron.

Äitini oli sitä mieltä, että ei Mauno pidä puseroaan mutta hienosti pitää! Jo testailuvaiheessa kirmasi onnellisena pitkin kämppää keskeneräinen pusero päällä, lanka ja puikot mukana ja minä perässä kipittäen.

IMG_9886

Tässä pusero on vielä kesken ja hengaillaan yhdessä sohvalla (vaikkei toki saisi koira olla sohvalla täälläkään kun ei ole kotonaankaan mutta kun toinen on pieni ja pehmeä ja mä tarviin hellyyttä).

Neulominen tämän puseron osalta oli nopeasti tehty, lähinnä tämä jumitti välillä koska malli oli poissa meiltä enkä voinut kokeilla. Mutta kun Mauno tuli viime viikolla hoitoon, otettiin tämä aktiivisesti puikoille ja nopeasti tulikin valmista.

IMG_0410

IMG_0409

IMG_0408

malli: WurstWärmer
lanka: Novita Jussi, 60 g
puikot: 4 mm & 3,25 mm

Ohje oli mainio, suosittelen sitä lämpimästi kaikkien rintavien ja putkulaisten koirien omistajille. Ja tuotto menee paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen hyväksi. Hieman pidempi pusero olisi saanut olla, se otetaan huomioon seuraavassa mallissa (on jo suunnitelmissa!). Poikamaiset elimet tuottavat omat huomioon otettavat seikkansa neulomisessa mikä tarkoitti tässä, että pylly jäi paljaaksi. Mutta säädetään seuraavaan lämmikettä pyllynkin päälle.

Uskoisin, että asiakas on tyytyväinen sillä pusero päällä on rallattu iloisesti nurmikolla ja menty tyytyväisesti kipittäen. Helppo ja ihana asiakas on hän.  Tähän versioon on vielä tulossa jotain heijastinnauhaa jotta näkyy assari liikenteessä näin syksyn pimeydessä.

4 comments:

Hanna said...

Ihana paita koiralle! Voisi harkita, että tekisi tuttavan kääpiösnautserille tuollaisen.

Altocumulus said...

Voi kun tuo Mauno on hellyttävä ja paita on piste iin päälle. :)

ArualMaria said...

Hih, mikä mussukka!

amuk said...

Mauno on komea uudessa puserossaan <3 Hyvä idea hoitotädiltä neuloa lämmikettä kullalle. Upea pusero.