Wednesday, February 23, 2011

Hämäys / Distraction

Taisin viimeksi lupailla, että esittelen tarkemmin sitä oranssia juttua. Mutta kun. Joku ei oo ommellut siihen kiinni hakasia joten siitä ei oo vielä(kään) kuvia. Lupaan kyllä ommella ne kiinni viimeistään perjantaina koska aion pistää sen takin päälle lauantaina kun meen kahvittelemaan kaheleiden kanssa!

I think I promised you last time that I'll show you more about the orange thing when I next blog but. Someone hasn't sewn the hooks to it so there isn't any pictures of it yet. But I will sew them on friday since I'm going to wear the cardigan on saturday when I'm going to meet some lovely knitters!

Mutta jotain valmista olisi esiteltäväksi ja yksi keskeneräinen ihanuuskin jota haluan näyttää. Iski nimittäin akuutti hatutus ja teinkin kaksi myssyä putkeen.

But I do have something to show you, few fo's and a new lovely wip! I suddenly felt like knitting hats and did actually knit two in a row.

wurm 007


wurm 009

malli / pattern: Wurm (rav it)
lanka / yarn: Bc garn Silkbloom, 68g
puikot/ needles: 3,5mm & 4mm

Ensimmäisenä valmistui Wurm joka on ollut to do-listalla pienen iäisyyden. Viime talven käytin Laikan tekemää wurmia mutta nyt se on venynyt niin, että mahtuu Laikan itsensäkin päähän niin tuli tarve tehdä oma. Ja tää on ihana. Tahdon tämmöisen vielä kevätversionakin. Kuvissa vilahtaa myös mun rakkaan Mamman tekemä kanavatyö (korjatkaa jos oon väärässä, termit on hukassa) joka on valmistunut 1979 jolloin minä oon syntynyt. Rakas perintöesine joka muutti meille kun muutettiin Laikan kanssa yhteen. :)

First one was Wurm that has been on my to do-list for ages. Last winter I wore Laika's wurm but now it's so much bigger it fits her (it didn't last year) so it was necessary to knit myself one. And I love this hat. I want a spring version too. In the pictures you can see a bit of a needle point picture my grandmother made years ago (actually the year I was born). We got when I moved in with Laika, it's a dear heirloom.

molly
malli / pattern: Molly (rav it)
lanka / yarn: Cascade 220, 93g
needles: 3,25mm & 4mm

Molly on myös ollut jonossa jo pitkään ja hatutuksen iskiessä neuloin senkin! Ja tästäkin tuli ihana, odottaa vaan vielä kylpyä koska neuloessa langasta lähti jonkin verran väriä enkä halua sinistä otsaa. Kuvasta poiketen lanka on petroolimpaa, ei vaan suostunut millään fiksaantumaan nätisti.

Molly has also been on my queue for a long time and since I wanted to knit hats, I knitted this one as well! And it turned out great, it still needs a bath since the yarn bled a bit color while knitting and I do not want a green forehead. The yarn is actually more petrol.

toast
malli / pattern: toast (rav it)
lanka / yarn: Novita Wind, 55g
puikot / needles: 4mm

Mulla on paljon 3/4-hihaisia paitoja ja oon jo pidempään kaivannut niiden kaveriksi irtohihoja. Joten kaivoin lankalaatikosta esiin pehmoista villa-silkkiä ja posotin parissa illassa itselleni pitkät kämmekkäät. Nyt ei palele!

I've a lot of shirts with 3/4 sleeves and for a while now I've been thinking of knitting myself some sleeves to go with them. So last week I knitted myself a pair of them from a soft wool-silk blend. Now I'm not freezing anymore!

Still light

Ja se aloitettu ihanuus! Still light (rav) ihanan täydellisestä alpacasta. Oih. Tätä on niin ilo neuloa.

And the new wip, it's Still light from a perfect green alpaca. Oh my. This is a joy to knit.

5 comments:

TiinaR said...

Ihania neulomuksia sekä valmiina, että tuloillaa :)

Sulla taitaa olla samaa cascadea (tai ainakin samaa väriperhettä) tossa pipossa kun mistä teen tunikaa. Kutoessa tulee kädet ihan sinimustiksi :P Toivottavasti se värin irtoaminen loppuu huuhtelun jälkeen.

Oranssi said...

Kiva Wurm. (Pitäiskhän itsekin.)

Toi Alpacan väri on täydellinen. Ja lanka niin miellyttävää.

Emma said...

Suloisia myssyjä! Ja kyllä, Alpaca on taivaallinen lanka <3

SatuK said...

Kivat myssy! Mun wurmin käännös meni vinoon enkä ole vielä jaksanut aloittaa uudestaan.. kevääksi aion kuitenkin saada sen valmiiksi.

enkulin käsityöt said...

Ihania neuleita