Thursday, November 26, 2009

Hulda

Sain Laikan varastosta vyyhdin ihanaa Kainuunharmasta keltaisena, Ilun puodista ostettua. Värini nimi on Voikukka ja se kyllä kuvaa väriä loistavasti. Koska olin kiperästi myssyn tarpeessa (keväällä tehty Porom ei oikein sovi tuuliselle säälle), neuloontui langasta Hulda.

I got a skein of Kainuunharmas yarn in yellow from Laika's stash, it's handdyed by Ilu. The color is called Voikukka (dandelion) and it does describe the color very well. Since I really needed a hat (Porom doesn't keep my ears warm, it let's all the wind through), the yarn was knitted into a Hulda.

Hulda


Hulda

malli / pattern: Hulda (ravel it)
lanka / yarn: Handu Kainuunharmas, 60g
puikot / needles: 3,5mm & 4,5mm

Aloitin ensin ohjeen mukaisella 120 silmukalla mutta kun vaihdoin puikkoja isompiin resorin jälkeen, huomasin että myssystä oli tulossa iso. Seuraavana päivänä otin sen pois puikoilta ja aloin purkamaan ja tulin kokeilleeksi päähäni. Se oli niin iso että se mahtui yhtäaikaa mulle ja laikalle. :D Joten purin ja aloitin uusiksi 80 silmukalla mikä oli hyvä silmukkamäärä.

I started with 120 sts as the pattern says but when I changed into bigger needles after the ribbing, I noticed that the hat was too big. The next day I took it from the needles and started frogging it and decided to try it on. It was so big that I was able to wear it with laika. :D So I frogged and started over with 80 sts with turned out to be a good stitch amount.

Lopputulos on ihana ja lämmin, ei tuule korviin. En pingottanut lainkaan, annan ajan myötä neuloksen löystyä omia aikojaan, en halua että pingotan sen liian isoksi.

The end result is wonderful and warm, now the wind stays away from my ears. I didn't block this at all, I'm going let it grow by it's self since I didn't want to block it too big.

4 comments:

Markka said...

Mun myssy!
Olen hieman pettynyt ettei ei oo kuvaa missä hattu on sun JA Laikan päässä.

Hepsi said...

Kaunis pipo! Yksivärisessä palmikot näkyvät hyvin! =)

Miia said...

Ihana! :)

Villa Lankala said...

Upea!:)