Sunday, August 5, 2007

Tekemisen puutetta ei pitäisi olla...

(edit-täti kävi säätämässä kaikki kuvat esiin ja hölmön tekstin pois)

Ideaähky on vaarallinen tila ja sitä pahentaa selvästi neuleblogien selaaminen, niin kotimaisten kuin ulkolaistenkin. Huomaan että sen jälkeen kun opettelen käyttämään ulkomaan blogien lukemiseen bloglinesia, on ideoiden virta kasvanut entisestään. Ravelryyn olen jonossa, enää miun edellä on noin 1000 ihmistä joten kyllä mä sinne vielä pääsen!

Ms3:n teema paljastui perjantaina ja se on Joutsenlampi, huivista tulee erikoisempi kuin suorakaiteen malliset huivit yleensä ovat sillä siihen tulee siipi. Vielä en tuota viidennettä vihjettä itse ole ehtinyt aloittaa mutta neljännen vihjeen sain juuri valmiiksi. Kohtalaisen hankala kuvata huivia kun sillä on jo kohtalaisesti mittaa enkä halunnut sitä pingottaa mihinkään. Joten laatu on surkea mutta jotain käsitystä kuvasta saanee siitä miltä se näyttää tällä hetkellä.

Kun jotain saa valmiiksi niin puikolle on hyppäämässä monta uutta työtä. Vuoroaan puikoille pääsyn suhteen odottavat mm seuraavat langat:

800g turkoosia tenneseetä joka kerättiin hyvään talteen prismasta hintaan 2,75 kerä. Nämä huusivat jo kaupassa että haluavat tulla pitkähihaiseksi versioksi raglan leaf t-shirtistä (pdf).

Knitting Nature saapui kirjastosta pitkältä tuntuneen odotuksen jälkeen, olen sitä Outilla muutaman kerran selaillut ja se on kyllä mieletön kirja. Ihania malleja. Ensimmäisenä puikoille hyppää kirjan ensimmäinen malli, Asymmetrical cardigan jonka ajattelin toteuttaa Novitan kampanja-jasminista jota hamstrasin keväällä ihanassa pinkissä värissä.

Heti kun Laika sai käsiinsä talven 2006 IK:n, sanoi hän haluavansa Corded Oyke Pulloverin.
Ja kilttinä vaimona minä sen lupasin tehdä, heti kun keksittäisiin mistä langasta sen tekisi. Ohjeessa on käytetty mohair-silkkisekoitusta mutta Laika halusi puseron jota voi käyttää ympäri vuoden. Tuotti pientä päänvaivaa löytää lanka joka vastaisi suunnilleen ohjeessa käytettyä kunnes tuli valaistus, speksit sopivat kohtalaisen hyvin kotimaiseen tenneseehen joten sitähän sitten hamstrattiin tätä varten kauniissa vaaleassa värissä. Nyt tämä on menossa puikoille.

Talveksi kumpikin meistä tarvitsee lämmikettä käsille. Minä haluan Eunnyn Endpaper mitts:t ja kun käytiin alkuviikosta PiikkoPirrassa, tarttui sieltä mukaan mitä ihanin lanka niitä varten. Petroolia ja suklaanruskeaa Lanettia:

Nettiä selaillessani löysin aivan ihanat kämmekkäät ja tiesin heti että Laika niistä innostuu joten ostimme hänelle kaksi kerää tätä ihanaa Katian merinoa Ysoldan lace up opera glovesja varten:


(pahoittelen kuvassa olevia varjoja, parvekkeella kuvailin jotta saan värit parhaiten esiin)

2 comments:

.k said...

Hei, kun Endpaperit hyppää puikoille niin laitappa speksejä! Oon haaveillu ihan samoista, mutta kirjoneulekokemukseni on pyöreä 0 vielä toistaiseksi.. ja minusta tuo 48 s on aika vähän jos käyttää tollasta ohutta lankaa -- samaa merkkiä on täällä jonossa :)

Kaisa said...

Ohhoh, tuota todella voi jo sanoa ideaähkyksi! :D Tosin vähän sama vika rahikaisella, kesän toppineulomisen jälkeen yhtäkkiä kaikki ihqt villalangat kiljuu korista...